Traplift aanschaffen: waar moet je op letten?

Als je ouder wordt en last hebt van verschillende medische aandoeningen is de kans groot dat traplopen ongezond is voor je lichaam. Vooral als je last krijgt van je gewrichten en deze het traplopen niet meer goed aan kunnen. Zo kan het zijn dat je zwaar overgewicht hebt, of last hebt van de medische aandoening artrose. Op deze manier wordt de slijtage van de gewrichten versneld en is het niet verstandig om trap te lopen. Het is dan van groot belang dat je een traplift aanschaft, zodat je de trap op kunt komen. Het beste is natuurlijk een woning zonder trappen, maar hier kom je niet zomaar aan. Een traplift kopen, hoe doe je dat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waar moet je op letten

Als je een traplift wilt kopen moet je op verschillende dingen letten. Je gaat vanzelfsprekend op zoek naar informatie, maar toch blijft het ingewikkeld. Als je een koophuis hebt, kun je in alle gevallen een traplift laten plaatsen. Heb je een huurwoning? Dan moet je toestemming krijgen van de huurdersvereniging en die bepalen dit ook. Daarnaast is het van belang dat de traplift past op je trap en dit is niet altijd het geval. Veel bedrijven maken daarom trapliften op maat, maar dit is niet altijd mogelijk. Sommige aanbieders vertellen dat een standaard lift volstaat en in veel gevallen is dit het geval.

De kosten van een traplift zijn ook een heel belangrijk iets en deze zijn behoorlijk hoog. Als je een maatwerk traplift laat maken is de kans groot dat je veel geld kwijt bent. Sommige trapliften op maat kosten al snel 3000 euro, maar de meeste mensen kunnen dit niet betalen. Toch zijn er andere opties, hieronder kun je daar meer over lezen.

Traplift tweedehands of huren

Een traplift is duur in aanschaf, maar deze kun je gelukkig ook tweedehands kopen. Een traplift tweedehands is vaak nog van een goede kwaliteit en deze kun je prima gebruiken. Het is wel van belang dat je kijkt of deze op de trap past. Vraag bij de aanbieder of de traplift tweedehands past bij de soort trap die je hebt. Je kunt ook een tweedehands traplift huren en dit scheelt je nog meer geld op korte termijn. Je betaalt op deze manier een maandelijks bedrag en dit kan perfect zijn voor mensen met weinig spaargeld.

 

Geef een reactie