Dit is waarom je moto verkopen zo moeilijk is

Als je beslist hebt om je moto te verkopen, denk je misschien; dit doen we wel vlug even. Al snel zul je echter merken dat dit veel makkelijker gezegd is dan gedaan en lijk je er maar niet in te slagen om er een nieuwe eigenaar voor te vinden. Geen zorgen, dat ligt niet aan jou of aan je moto, het is gewoon helemaal geen makkelijke klus. Je moto verkopen vraagt tijd en energie, zeker als je het op eigen houtje wil doen. Je leest hieronder waarom dit zo is en wat de oplossing is.

De markt is beperkt

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar niet iedereen is even dol op een moto als jij. Omdat ze het gevaarlijk vinden, omdat ze het oncomfortabel vinden of omdat ze niet naast hun auto ook nog een moto willen onderhouden en bekostigen. Dit zorgt er natuurlijk ook automatisch voor dat het publiek dat interesse heeft in jouw moto eerder beperkt is. Een beperkt publiek zorgt voor vertraging in het verkopen en laat dat nu net zijn wat je wilde; snel en makkelijk een goede en betrouwbare koper vinden. Je kunt proberen om via social media en zoekertjes je moto aan te bieden, maar stel je verwachtingen hierin niet al te hoog.

Het kost je veel tijd en energie

Een moto is een investering, hoe je het ook bekijkt. Potentiële kopers zullen dus niet over één nacht ijs gaan en de moto willen bezichtigen en een proefrit maken. Het zou mooi zijn als de eerste koper die komt kijken meteen je moto koopt, maar die kans is klein. Je zult veel tijd moeten vrijmaken om op vragen te antwoorden, om mensen bij je thuis te ontvangen en de moto te laten zien en om te onderhandelen over de prijs. En dan nog ben je er niet zeker van dat je moto inderdaad binnen aanvaardbare tijd een nieuwe eigenaar vindt.

Er zijn oplossingen

In plaats van je moto zelf te koop aan te bieden en te wachten tot de goede koper opduikt, kun je beter actie ondernemen en je moto aanmelden op osw.be. Dit platform heeft een uitgebreid netwerk aan opkopers die specifiek naar een moto op zoek zijn en daar ook een eerlijke en correcte prijs voor willen betalen. Het goede nieuws is dat je daar zelf heel weinig voor moet doen. Het platform doet al het werk namelijk voor jou. 

Geef een reactie